Skribent med känsla för det stilistiska

Jag skriver i min kära Mac, men självklart levererar jag i det format som önskas.

Under livet har jag fått många chanser att använda denna passion. Någon gång i framtiden ska jag skriva en bok. 

Tills den dagen kommer nöjer jag mig med att göra skrivjobb åt andra. 

Mångsidig skribent

Jag kan hoppa in med (oftast) ganska kort varsel och skriva en artikel, göra en broschyr eller reklamblad, skriva text till en webbsida, eller kanske korrekturläsa en text innan den publiceras. 

Jag har en mycket bra känsla för svenska språket och det stilistiska i en text, och jag är bra på att fånga det väsentliga och lyfta fram det. 

Förutom själva skrivandet är jag även bra på att ta bra bilder, samt att skapa en tilltalande layout, om ni behöver mer än enbart själva skrivarbetet. 

Svårförståeligt blir lättfattligt!

En av mina styrkor är att jag vet lite grann om väldigt mycket. Jag är också bra på att ställa till synes "korkade" frågor för att få en bra förklaring på saker som annars kan vara svåra att göra förståeliga.

Jag har intervjuat tekniker av många slag i många år, och har fått mycket positiv feedback på min förmåga att uttrycka svåra saker på ett sätt som är begripligt även för icke-tekniker. 

Hör av er!

Hör gärna av er när ni behöver tillfällig eller långvarigare hjälp med skrivarbete där det krävs lite mer än enbart själva skrivandet! 

ewa@lewalara.com

Ett exempel på helhetslösning: Personaltidning "från ax till limpa", som jag gjort från starten 1979 till 2010, och fortfarande då och då vid behov rycker in och gör tidningen – eller delar av den. 

Tidigare uppdrag, exempel

Några exempel på skriv-, foto- och layoutjobb som Lewa & Lära gjort genom åren: 

• AWDmagazine (se bild) – personaltidning åt GKN Driveline (tidigare GETRAG All Wheel Drive och ännu tidigare Volvo Personvagnar). Den har följt mig ända från starten 1979 och jag rycker fortfarande in då och då när det behövs extra hjälp, även om den numera görs internt. 
Tidningen gör jag "från ax till limpa"; intervjuar, skriver, fotograferar och levererar en tryckfärdig layout. 

• Artiklar i Magazin24. Under tidningens startår, innan de anställde egna journalister, frilansade jag som skribent och skrev drygt ett 30-tal halvides- eller större artiklar, samt fotograferade också oftast. 

• Broschyrer och flyers till många lokala och regionala företag och föreningar (hör gärna av er för exempel).

Det här erbjuder Lewa & Lära:

• Frilansskribent för tidningar och tidskrifter (även foto och layout vid behov)

 • Enklare broshyrer/flyers för företag och organisationer, "från ax till limpa"

• Gratulationssånger till jubilarer, jubileumssånger till företag eller andra rimmade texter. (Även limericks!)

• Korrekturläsning av färdiga texter, inkl förbättringsförslag